Búcsú dr. Volein Istvántól

A Székesfehérvári Ügyvédi Kamara Elnöksége és a magunk nevében fájdalommal és együttérzéssel tudatjuk, hogy dr. Volein István dunaújvárosi ügyvéd, a Kamara elnökhelyettese 2024.02.19-én, 70 éves korában elhunyt.

Családja köréből házastársa, Mária és gyermekei Krisztina és Péter, valamint négy unokája gyászolja.

Dr. Volein István 1977-ben végzett a Pécsi Tudományegyetemen. 1977-től a Dunai Vasmű Jogi Osztályan dolgozott gyakornokként, jogászként majd osztályvezetőként. 1980-ban szakvizsgázott.  Másodállásban a Dunaújvárosi Ingatlankezelő és Városgazdálkodási Vállalat jogtanácsosa lett.

Fővállalkozási szakközgazdász másoddiplomát szerzett.

A szabadalmi-, találmányi-, a gazdasági-, valamint a társasági jog mellett legmélyrehatóbban a munkajoggal foglalkozott.

1991. augusztus 30-án tette le ügyvédi esküjét, s vált a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara tagjává. Először ügyvédi iroda tagjaként, majd egyéni ügyvédként tevékenykedett haláláig.

A Jogi Szakvizsga Bizottság cenzoraként munkajog szakterületén vizsgáztatott 2013-tól hosszú éveken keresztül.

A 1994-től a Kamara elnökségi tagja, majd 2020-tól elnökhelyettese. A Székesfehérvári Ügyvédi Kamara elnökségi ülésein javaslataival, észrevételeivel segítette a döntések meghozatalát.

Munkája során nem csak a dunaújvárosi ügyvédeket képviselte, hanem szociális érzékenységéről is tanúságot tett a „pro bono” ügyek elvállalásával. Irodafelszámolói feladatot is ellátott. Megbízható, lelkiismeretes, hivatását szerető ügyvédnek ismerte mindenki.

A temetésre 2024.március 8-án 11,30-kor kerül sor az Óvárosi temetőben Dunaújvárosban.

Emlékét megőrizzük.

 

Dr. Szabó Kálmán 
titkár
Dr. Neukum Flórián
elnök