Híreink

dr. Berta Béla 2024. április 26-án, 93 éves korában elhunyt

1930.december 16-án született. Egyetemi tanulmányait levelező hallgatóként végezte munkája mellett, s 1959-ben végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán, szakdolgozatának témáját a büntetőjog tárgyköréből merítette.

A Fővárosi Dohánybolt Vállalatnál kezdett dolgozni jogi előadói állásban, majd az akkori gyakorlat szerint több próbálkozás után válhatott ügyvédjelöltté.

Első jogi állásában készült jellemzése szerint is a jogi munkakör szeretete, a nagy szorgalom, megbízhatóság, pontosság és alapos felkészültség jellemezte tevékenységét.

Búcsú dr. Volein Istvántól

A Székesfehérvári Ügyvédi Kamara Elnöksége és a magunk nevében fájdalommal és együttérzéssel tudatjuk, hogy dr. Volein István dunaújvárosi ügyvéd, a Kamara elnökhelyettese 2024.02.19-én, 70 éves korában elhunyt.

Családja köréből házastársa, Mária és gyermekei Krisztina és Péter, valamint négy unokája gyászolja.

A temetésre 2024.március 8-án 11,30-kor kerül sor az Óvárosi temetőben Dunaújvárosban.

Emlékét megőrizzük.

Az Ügyvédségért – Pro Collegio Advocatorum” kitüntető címet kapott dr. Neukum Flórián

Az Ügyvédnapon 2023.11.20-án a Kúria dísztermében dr. Havasi Dezső, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke adta át dr. Neukum Flóriánnak, a Székesfehérvári Ügyvédi Kamara elnökének az „Az Ügyvédségért – Pro Collegio Advocatorum” kitüntető címet tartalmazó oklevelet a vele járó kisplasztikával együtt. 

Vigyázat, Adathalászok!!!

Horváthné dr. Porvay Judit levele:

"Tisztelt Kollégák!

2023. január 4-én egy női hang hívott a mobil telefonomon és közölte, hogy az OTP-től hív, mert két téves átutalás történt Szabó Zoltán  névre - 120.000.- és 125.000.- Ft összegben - OTP számláról  vagy számlára. Adatot kellene egyeztetnünk. Mondtam, hogy nincs OTP számlán, most nyomjuk ki a telefont. 

Neukum Flórián, a megye új kamarai elnöke múltról, jelenről és jövőről

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara régi-új elnöke szerint ma már nem lehet emlékezetből ügyvédkedni. Folyamatosan jelennek meg az új jogszabályok, melyek lekövetésében a kamara nagyon sokat segít az ügyvédi társadalomnak. Neukum Flóriánnak köszönhetjük Fejér megyében az ingyenes jogi segélyvonalat és abban is közreműködik, hogy az izgalmas képzések miatt olyan felkészültek a helyi ügyvédek.

Ironman 2022 Hamburg

Az Ironman 2022 Európa Bajnokság, Hamburg résztvevői között szerepelt kollégánk, dr. Petia Csaba.

A multisport és az állóképességi versenyek világában az Ironman egy ikonikus verseny, ahol legendák születnek. A legtöbb sportolónak az Ironman távok teljesítéséhez egész napos erőfeszítésre van szüksége. Úszás: 3,9km, Biciklizés: 180,2km, Futás: 42,2km.

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara Elnökségének 2021.november 25-i ünnepi ülése

​A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara Elnöksége 2021.november 25-én tartotta ünnepi ülését. Átadásra került dr. Mikó Péter posztumusz örökös tiszteletbeli elnök kitüntető címet megtestesítő oklevél, amelyet dr. Mikóné dr. Verger Mária vett át fia, dr. Mikó Ádám és házastársa jelenlétében.

Az ünnepi ülésről tudósított a FEOL az alábbi linken:
https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2021/11/alapitvany-orzi-miko-peter-nevet

Pages