Vigyázat, Adathalászok!!!

Horváthné dr. Porvay Judit levele:

"Tisztelt Kollégák!

2023. január 4-én egy női hang hívott a mobil telefonomon és közölte, hogy az OTP-től hív, mert két téves átutalás történt Szabó Zoltán  névre - 120.000.- és 125.000.- Ft összegben - OTP számláról  vagy számlára. Adatot kellene egyeztetnünk. Mondtam, hogy nincs OTP számlán, most nyomjuk ki a telefont. Azt gondoltam, hogy ezzel vége.

Január 5-én több kolléga, ingatlanosok és jegyzők is jelezték, hogy az én 06-30-900-8853-as telefonomról kaptak furcsa hívást az OTP nevében. Több Kolléga ismeri a számomat, azonnal próbáltak hívni, ki a mobilon, ki vezetékesen, hogy valami nem stimmel. Volt olyan Kolléga, akit az én számommal  szintén OTP számla- egyeztetés szöveggel hívtak. Kivettem a telefonból a SIM-kártyámat és kikapcsoltam a telefont, még akkor is kaptam  Kollégától hívást, hogy most hívták a fenti számról.

Bementem a szolgáltatóhoz, ahol teljesen bolondnak néztek, amikor előadtam a dolgot. Végül letöltötték a híváslistát, amelyben nem szerepelnek a ti számaitok, tehát az én telefonomról oda nem ment hívás.

Január 6-án a Gárdonyi Rendőrkapitányságon bejelentést tettem. Szabó Zoltán bűnügyi osztályvezető közölte velem, hogy valószínűleg egy Angliában működő bűnszervezet van emögött, legalábbis ezt gondolják. Felhasználják a telefonszámomat (másét is), hogy emberektől adatokat csikarjanak ki. Elmondták, hogy nem egyedi eset, előttem járt ott egy idős úr, akitől sajnos  kicsikarták a bankszámla kártya adatait és kódját. Másfél millió forintot vettek le a számlájáról. (Őt nem az én telefonszámom felhasználásával hívták.) A Rendőrség tehetetlen- számítógép segítségével csinálják ezt az egészet.

Ma is kaptam még többektől hívást, hogy visszahívtak, mert az OTP-től keresték ezen a számon. Hétfőn még próbálunk valamit csinálni egy informatikussal.

Kérlek benneteket, hogy a fenti mobilszámomról való hívást ne vegyétek fel. Ha én kereslek benneteket, majd e-mailben teszem meg, amíg ez az ügy le nem zárul.

Ne adjatok ki semmiféle adatot! 

Tisztelt Kollégák! Arra kérek mindenkit, hogy aki a mobil számomról kapott hívást, jelezzen vissza - kérem az időpontot megjelölni. Lehetséges, hogy a Rendőrségnek szüksége lesz rá.

Elnézést a kellemetlenségért, de nem tehetek róla. Úgy tűnik az "unokázós" csalók most más vizekre eveztek.  

Megértéseteket és segítségeteket köszönöm:
Horváthné dr. Porvay Judit ügyvéd"