Az Ügyvédségért – Pro Collegio Advocatorum” kitüntető címet kapott dr. Neukum Flórián

Az Ügyvédnapon 2023.11.20-án a Kúria dísztermében dr. Havasi Dezső, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke adta át dr. Neukum Flóriánnak, a Székesfehérvári Ügyvédi Kamara elnökének az 
 
„Az Ügyvédségért – Pro Collegio Advocatorum”
 
kitüntető címet tartalmazó oklevelet a vele járó kisplasztikával együtt. 
 
 
 
A Magyar Ügyvédi Kamara elnöksége az Ügyvédségért - Pro Collegio Advocatorum - kitüntető címet adományozza azon személynek, aki példamutató ügyvédi közéleti tevékenységével juttatta kifejezésre az ügyvédség melletti elkötelezettségét.
 
A kitüntetéshez szívből gratulálunk!
 
Laudatio:
A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara ügyvédjelöltje volt 1990-ig. A szakvizsgát követően a Gárdonyi Ügyvédi Munkaközösség tagjaként kezdte meg ügyvédi tevékenységét, majd 1992-től egyéni ügyvédként Székesfehérváron folytatta a munkát. 1990-ben részt vett a Budapesti Árutőzsde létrehozásában (BÁT). A BÁT megalakulását követően a BÁT beolvadásáig folyamatosan tagja volt a BÁT mellett szervezett Állandó Választottbíróságnak. Az ügyvédi munkája során elsődlegesen polgári ügyekben jár el. 2002. és 2006. között a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságának volt a tagja, majd 2018 és 2020 között a Magyar Ügyvédi Kamara Fegyelmi Bizottságában tevékenykedett másodfokú fegyelmi tanács tagjaként. 2010. februárjától a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara Elnökségének tagja. 2018-tól a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara Elnökhelyettese lett, majd 2020. júliusától a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnökének választották. Jelenleg a -megváltozott nevű- Székesfehérvári Ügyvédi Kamara elnöke. A Magyar Jogászegylet Fejér Megyei Szervezetének Elnökségi tagjaként vesz részt a Jogászegylet munkájában. Kurátora a dr. Mikó Péter nevével jegyzett alapítványnak, amelynek célja és küldetése az új ügyvédi generáció támogatása.
 
Budapest, 2023.11.18.
 
dr. Szabó Kálmán